.

Acasa Despre Site oficial SPER Agentia Nationala pentru Romi

marți, 21 iulie 2009

S.P.E.R. A ORGANIZAT UN SEMINAR DEDICAT CULTELOR RELIGIOASE

"Prima atestare documentară a romilor de pe teritoriul României actuale, datează din anul 1385, când domnitorul Ţării Româneşti, Dan I, dăruieşte Mănăstirii Tismana posesiunile care aparţinuseră mai înainte Mănăstirii Vodiţa de lângă Turnu Severin, posesiuni primite de la unchiul său Vladislav I, între care şi 40 de sălaşe de “aţigani”.
Tot la Tismana au hotărât şi membrii echipei S.P.E.R. împreună cu reprezentanţi ai Patriarhiei Române, să se întâlnească în cadrul unui Seminar dedicat cultelor religioase. Am avut plăcerea de a cunoaşte părinţi consilieri pe probleme sociale din cadrul Patriarhiei şi Eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române, preoţi catolici şi pastori adventişti. Cu această ocazie, am aflat detalii despre programele sociale care se desfăşoară sub patronajul Bisericii, despre centrele de zi unde persoane din categorii defavorizate - primesc hrană şi îmbrăcăminte, au acces la educaţie şi intermediere pentru a-şi găsi locuri de muncă.

După o descriere a activităţilor cuprinse în programul guvernamental S.P.E.R., invitaţii noştri s-au arătat deschişi în a promova mesajele anti-discriminare şi non-violenţă în rândul credincioşilor. La finalul întâlnirii, cei prezenţi au fixat paşii următori pentru a genera o strategie comună de comunicare, o campanie integrată (concomitentă, coerentă şi constantă) atât în biserici – prin intermediul preoţilor, cât şi în media religioasă pentru informare şi combatere a prejudecăţilor structurale privind romii.
In relaţia cu Dumnezeu, oamenii sunt egali, indiferent de educaţie, vârstă sau etnie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire