.

Acasa Despre Site oficial SPER Agentia Nationala pentru Romi

sâmbătă, 1 august 2009

START! TABERELE PENTRU DEZVOLTAREA STIMEI DE SINE

Intre 2 si 14 august, la Timisul de Sus, 400 de copii romi participa la 3 serii de tabere pentru dezvoltarea stimei de sine.

Copiii au varste cuprinse intre 10 si 14 ani si provin din comunitati de pe intreg teritoriul Romaniei. Va vom tine la curent pe parcursul desfasurarii "evenimentelor".

2 comentarii:

  • La vineri, august 21, 2009 10:59:00 a.m. , Blogger Unknown a spus...

    Adevarul e ca romii, cel mai rau nu stau la "stima de sine". Mai bine i-ar deprinde pe copiii romi cu stima fata de societatea in care traiesc, cu stima fata de legi si cu notiunea de responsabilitate sociala.

     
  • La vineri, august 21, 2009 2:39:00 p.m. , Blogger S.P.E.R- Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma a spus...

    Liviu, este adevarat ce spui dar fiind vorba despre o tabara pentru copii, rationamentul a fost in felul urmator: mai intai sa le spunem ca si ei POT face orice poate face alt copil roman si ca nu sunt cu nimic mai prejos. Lucru cu psihicul. Odata ce ai stima de sine ridicata si te consideri si tu in randul oamenilor, automat nu mai esti agresiv in societate, nu te mai simti neindreptatit, este primul pas catre normalitate in relatia cu societate.
    Desigur, ar trebui facute multe tabere in care copii sa treaca printr-un lung sir de training-uri astfel incat sa reuseasca in final sa inteleaga cum functioneaza societate, cum functioneaza legile, care sunt toate drepturile si datoriile lor ca cetatenti si cel mai important, cum pot ei sa ajute acest demers, cum se pot implica social.
    Multumim de comment, foarte interesant ai pus problema.
    Te rugam sa ne provoci si cu alte ocazii, cu siguranta exista astfel de mici intrebari pe care oamenii si le pun dar din lipsa de timp nu le exprima si astfel se nasc micile dileme care duc la preconcepti. Consideram ca este foarte important sa privim problema din mai multe unghiuri.

     

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire