.

Acasa Despre Site oficial SPER Agentia Nationala pentru Romi

vineri, 21 august 2009

Multumim CEDU 2000+


Cu o saptamana inainte de tabere am luat telefonul in mana si baza de date cu ONG-uri si am stat o zi intreaga sunand si cerand obiecte care ar fi putut deveni cadouri pentru copiii prezenti in taberele SPER. In momentul acela aveam garantia ca vor primi caiete, pixuri si un pachet de culori.

Din pacate, din atatea ONG-uri sunate, doar 5 au spus ca incearca sa caute prin sediu, 2 mi-au raspuns ca nu se poate si numai unul mi-a promis ceva si anume multe carti pentru copii si pentru insotitori. Asa a si fost, ne-au ajutat foarte mult. Astfel, din subsolul magic al acestei organizatii au aparut o puzderie de carti frumos ilustrate si cu un continut perfect pentru categoria de varsta vizata. Ne-am bucurat si noi pentru ca, in definitiv, sunt obiectele care dainuiesc cel mai mult in casa unui om. Copiii au inceput sa intre in holul hotelului, noi organizam cartile, zburdau printre teancuri, razand si intreband daca acestea sunt cadourile lor. Frumoasa senzatie de fericire in aer.

Multi dintre copii nu stiau romani dar isi doreau foarte mult sa invete... sa speram ca vor reusi cu ajutorul dictionarelor si abecedarelor.

ONG-ul de care vorbeam este Fundatia Centrul Educatia 2000+. Mai jos se afla o prezentare a acestuia. Le multumim din partea fiecarui copil pe care l-au fericit.

(Raluca Ilie – voluntar SPER)


Fundatia Centrul Educatia 2000+ este o organizatie, independenta de politici, consultanta si servicii educationale. Centrul - creat in decembrie 1999 - face parte din Soros Open Network, cea mai importanta retea de organizatii neguvernamentale si civice din Romania.
Centrul are un solid portofoliu de programe si proiecte, precum si o extinsa activitate curenta, care il situeaza in topul organizatiilor implicate in derularea de programe educationale in Romania; Centrul deruleaza o paleta larga de activitatii de consultanta educationala si de asistenta tehnica din Europa Centrala si de Est.

De programele si expertiza Centrului Educatia 2000+ au beneficiat, de-a lungul anilor, grupuri largi de elevi, profesori si alte categorii de specialisti in domeniu, contributia organizatiei la dezvoltarea practicilor curente de reforma a sistemului de invatamant concretizandu-se in modele educationale implementate astazi in Romania si in numeroase tari din Europa Centrala si de Est.

In ceea ce priveste standardele profesionale si procedurile institutionale, Centrul Educatia 2000+ este o organizatie de tip think tank, care invata permanent din experienta proprie si a altor organizatii. Centrul isi stabileste prioritatile si isi selecteaza ariile proiectelor si ale serviciilor sale in functie de nevoile concrete ale clientilor sai, precum si de evolutia pietei educationale nationale si internationale.

Centrul Educatia 2000+ sustine promovarea in Romania a valorilor unei societati globale deschise prin:

  • sustinerea dezvoltarii unui sistem educational public, democratic si deschis, caracterizat prin competitie transparenta si onesta, cooperare, incurajarea initiativei individuale si a inovatiei in domeniu;
  • promovarea initiativelor care vizeaza egalitata sanselor prin educatie, formarea centrata pe elev, implicarea mai larga a comunitatii in viata scolii si dezvoltarea unor modele de implementare a reformei educationale care sa poata fi replicate ulterior la scara nationala.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire