.

Acasa Despre Site oficial SPER Agentia Nationala pentru Romi

vineri, 28 august 2009

Cateva pareri despre taberele S.P.E.R...

De la traineri si voluntari:

DORU GABRIEL PATRU, voluntar - Strategic Planner - Lowe&Partners
"O experienta care a capatat valente personale si in urma careia eu unul am invatat foarte multe de la cei mici. SPER ca si ei plecat un pic mai bogati sufleteste si mandri de istoria si vitalitatea creatoare ce le curge prin vene. Succes!!!"

DAN COSTEL STOICA, voluntar - Student Automatică, Craiova
"A fost o experienţă de neuitat alături de nişte oameni minunaţi, indiferent de culoarea pielii lor."

ANDREI CHIŞCU, trainer - Psiholog clinician, Asociaţia "Salvaţi Copiii"
" “Şi eu sunt tigan!” pentru că în cele două saptămâni copiii m-au întrebat în câteva rânduri, aşteptându-se în mod vădit la ACEL răspuns, dacă sunt şi eu ţigan. Îmi părea rău că nu le puteam confirma, însă pe toată perioada asta şi legat de ce s-a petrecut în tabără, ei m-au făcut să mă simt ţigan. Ţigan şi nu rom, o dată pentru că aşa mi-au pus întrebarea, şi apoi, pentru că, în acest fel, mă declar solidar cu ei, în discriminarea lor. "

MARIA NICOLA, trainer - Actor, scenograf, Teatrul Tony Bulandra Târgovişte
"Sunt chipuri pe care nu aş vrea să le uit vreodată.... "

RUDY MOCA, trainer
- Actor, trainer – expert pentru metoda de „Teatru Forum-Dezbatere”, realizator si prezentator al emisiunii "Gypsy Show"- Televiziunea Tg. Mures
"Eroii au un singur nume: copii. Felicitari!"

MARIANA SANDU, trainer - Secretar general Asociatia Amphitheatrrom, consilier principal în cadrul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
"Eu pot sa spun ca toata munca, adică si luna dinainte de tabere in care a trebuit sa aleg si sa documentez cele 15 momente istorice, a meritat. Copiii au fost deosebiti, foarte diferiti, dar cu capacitati de socializare si adaptare extraordinare. Eu, personal simt ca munca mea a fost rasplatita mai ales prin lacrimile de multumire pe care nu si le puteau stapani copiii la plecarea din tabara, spunand ca n-au mai avut o astfel de experienta si oameni carora sa le pese de ei, sa-i valorizeze, sa se implice si să facă impreuna cu ei un filmulet care le-a produs o adevarata bucurie. Ma bucur sincer ca am facut parte din aceasta echipa!"

De la copii:

ANDRONACHE IONUT, 12 ani, Dolj- Plecarea acasa...parca ne-a durut putin, dar si dorul de acasa a fost puternic. A fost o experienta de neuitat!"

IRIMIA IONELA-CRISTINA, 14 ani , Giurgiu- In tabara asta a fost foarte frumos, mi-a placut foarte mult si m-am jucat, am dansat, am facut un film de exceptie, toti oamenii, toate "doamnele si domni", au fost buni la suflet inclusiv cei din echipa mea preferata si culoarea ALBASTRA.

TABĂ ADRIAN, 15 ani- ...cu ocazia acestei tabere am învăţat şi istoria romilor pe care voiam să o cunosc de multă vreme. Încep să mă simt prost deoarece nu ştiu să vorbesc limba romani şi nu am unde să învăţ pentru că dacă aş avea n-aş ezita deloc să fac acest lucru. ..rămâne o experienţă inedită pentru mine această tabără. Vă mulţumesc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire