.

Acasa Despre Site oficial SPER Agentia Nationala pentru Romi

miercuri, 4 martie 2009

"Racism makes me sick"



"Racism makes me sick" (Rasismul imi provoaca greata) este o campanie lansata pe 21 aprilie 2008 in Australia.
Unele dintre probleme fizice, cum ar fi tensiunea, bolile de inima, depresiea, anxietatea, nasterile premature pot fi cauzate direct de experietele de rasism.













link: http://osocio.org/message/racism_makes_me_sick/

Etichete: , ,

2 comentarii:

  • La miercuri, martie 04, 2009 5:45:00 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

    Dar desigur!
    Este evident ca perceptia(presupusa) a rasismului afecteaza grav organismul uman, cu mult mai mult decat igiena necorespunzatoare, malnutritia, increderea in practici mistice in defavoarea medicinei moderne, viata sexuala inceputa fortat in prepubertate, adaposturi insalubre, sau luptele cu sabii si topoare.
    Este clar ca, pentru a imbunatati situatia, toate eforturile trebuie orientate spre postere, bloguri si tricouri(care sunt pentru liceeni bogati, nu pentru copiii de etnie)!
    Sunt curios, si probabil indreptatit in calitate de cetatean roman: cam de ce fonduri dispune organizatia dv.?
    Aparent, 18 milioane de euro au fost alocati acum cativa ani pentru imbunatatirea situatiei rromilor, prin diferite proiecte. Atata timp cat acestia prefera inca piata de munca externa, sunt inclinat sa cred ca acesti bani s-au pierdut undeva pe drumul birocratic...

     
  • La luni, martie 09, 2009 1:45:00 p.m. , Anonymous Anonim a spus...

    In primul rand vreau sa evidentiez faptul ca S.P.E.R-Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma este un program guvernamental, finantat prin fonduri PHARE. Programul este implementat de Secretariatul General al Guvernului, iar beneficiarul este Agentia Nationala pentru Romi.

    Pentru ca ati evocat fondurile cheltuite pentru romi, tinem sa va spunem ca S.P.E.R. – Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma este doar unul dintre diferitele programe care au fost derulate de structuri guvernamentale si neguvernamentale. Spre deosebire de alte programe finantate de fonduri europene, S.P.E.R. isi propune sa modifice perceptii si mentalitati – atat ale majoritatii despre romi, cat si ale romilor despre propriul statut si solutiile de integrare.

    Asa cum veti putea descoperi ramanand alaturi de noi pe acest blog, programul face mai mult decat sa imparta tricouri “copiilor bogati”, adica are activitati dedicate copiilor romi de diferite varste, personalului din invatamant si altor grupuri. Dar este necesar acest blog pentru a afla care este opinia dvs si pentru a-i putea informa pe aceia care sunt interesati.

    Ce trebuie bine inteles este ca exista foarte multe ONG-uri care apara drepturile etniei rome, ca acestea dispun de sume mai mari sau mai mici, europene sau private, pe care le folosesc pentru a face diverse proiecte si programe pentru comunitatile de romi.

     

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire