.

Acasa Despre Site oficial SPER Agentia Nationala pentru Romi

marți, 31 martie 2009

Cei mai cunoscuti fotbalisti romi


Banel Nicolita a primit de mai multe ori premiul fair-play pentru atitudinea de care a dat dovada pe terenul de fotbal. Mijlocasul Stelei i-a facut mandri pe toti membrii comunitatii rome din Romania.

Ceea ce nu se stie insa este ca in Europa exista mai multi fotbalisti celebri de etnie roma. Toate tarile care au un nume in fotbal au un "Banel" al lor.

Iata care sunt cei mai cunoscuti fotbalisti romi din Europa:

Anglia - galezul Freddy Eastwood (Coventry) este un cunoscut militant al drepturillor romilor din Anglia. A fost vazut calarind pe o autostrada si a depus un memoriul catre primaria din Basildon, Essex pentru ca parcul de rulote unde traieste sa nu fie distrus.

Italia - Andrea Pirlo (AC Milan), promovat de Mircea Lucescu la Brescia, este cel mai cunoscut jucator rom din Serie A. Pirlo s-a nascut intr-o localitate din Lombardia, Flero.

Portugalia - Ricardo Quaresma (Inter Milano) a fost promovat de Boloni la Sporting. Quaresma a mai jucat la Barcelona si Porto si a fost desemnat cel mai bun jucator portughez in 2007.

Spania - Dani Guiza (Fenerbahce) este campion european cu Spania. Amai jucat la Xerex, Huelva, Murcia, Mallorca si Getafe.

Olanda - Rafael van der Vaart (Real Madrid). Mijlocasul lui Real a recunoscut ca in copilarie a trait intr-o rulota, insa asta nu l-a impiedicat sa debuteze in nationala la 18 ani, scrie Libertatea.

aticol preluat de pe : http://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/vezi-care-sunt-cei-mai-cunoscuti-fotbalisti-romi-din-europa.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire